Trends, trends en trends!

Na de vijf belangrijkste trends voor Spring/Summer 2014, zijn hier alweer de volgende trends. Daarom hier trend numero 6 en dat zijn: sieraden! Je outfit is namelijk pas echt af met een paar leuke sieraden en deze mogen absoluut niet ontbreken. Voor 2014 kan ik alleen maar zeggen: Bling bling bling! Alles wat blinkt en schittert mag weer. Sieraden mogen weer lekker opvallend zijn om zo bijvoorbeeld minimalistische outfits toch fashionable te maken.

Trend nummer 7 wordt metallic. Stoffen met een metallic look en kleuren zoals zilver en brons zijn niet alleen geschikt voor de komende kerstdagen, maar ook zeker voor het voorjaar. Niet alleen jurkjes en shorts, maar zelfs schoenen hebben een metallic look. Glanzende stofjes en glitters kunnen we hier nog aan toevoegen. De achtste trend voor Spring/Summer 2014 is geplooide kleding, oftewel: ‘Pleats are everywhere!’ Het past erg goed bij de sporty look, waar ik al eerder over vertelde, want  deze plooien geven een sportieve uitstraling. Van geplooide broekjes tot sierlijke jurkjes met verticale plooien, het geeft allemaal een bepaalde belijning en daarmee een sportieve look.

Nu de één na laatste trend alweer en dat is: ‘zuiverheid en transparantie.’ De stoffen worden luchtig en doorzichtig voor het volgende seizoen. Zelfs zo doorzichtig dat het ondergoed zichtbaar wordt. Nu waren verschillende bekende sterren al vaker in hun ondergoed of zelfs zonder gespot, maar ook de gewone nederlander kan nu ongegeneerd in ondergoed op straat verschijnen. Waarschijnlijk zal dat niet heel snel gebeuren en zal deze trend niet zo’n erg grote groep volgers krijgen, want daar is dit misschien nét wat te extreem voor. Maar op de catwalk was het in ieder geval een schitterend gezicht met verschillende soorten kant en andere luxeuze stofjes, in prachtig maagdelijk wit.

Dan alweer de allerlaatste trend en daarvoor is het woord ‘werelds’ het enige keyword. Culturen van over de hele wereld krijgen eindelijk een gezicht, doordat designers geïnspireerd worden door bijvoorbeeld Geisha’s of andere enorm inspirerende subculturen en ook dit zal zeker in de pret-a-porter mode voor 2014 terugkomen. Zo zie je al, aan de trends zal het in ieder geval niet liggen: laat 2014 maar komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *