Curvy instead of scary

De afgelopen jaren werden bij de grote catwalk-shows alleen maar extreem dunne modellen gebruikt. Meer dan 1.80 m lang en vervolgens maat 34. Anorexia en andere eetstoornissen waren (en zijn nog steeds!) ziektes waar veel modellen onder te lijden hebben. Alles staat in het teken van dun zijn. Gelukkig hebben we de afgelopen 4 à 5 jaar hier zeker al verandering in gezien. Plus-size modellen worden populairder, America’s Next Topmodel werd bijvoorbeeld in 2008 voor het eerst gewonnen door een plus-size model, namelijk door Whitney Thompson.

Maar nu is er een enorme rage ontstaan: de curvy modellen.

Dit zijn niet de plus-size modellen die we al kenden, maar de ‘gewone’ slanke vrouwen met ongeveer een maatje 38. Nog steeds superslank, maar dan met vormen! En dat is een trend die we natuurlijk graag zien. Zelfs op de cover van Elle staat deze maand een curvy model, namelijk Iris Baker. Nu noemen we dit een trend, maar het is de bedoeling dat dit een blijvende verandering blijft, want als voorbeeld voor duizenden vrouwen is maatje 34 totaal niet reëel. Er mag best vaker benadrukt worden dat je er ook in een maatje 38/40 fantastisch uit kunt zien.

Om wat extra aandacht te geven aan de curvy vrouwen hebben we daarom een paar tips van de kenners, namelijk de modellen zelf. Hoe zien zij eruit in het dagelijks leven en hoe krijgen ze het toch altijd voor elkaar om er fantastisch uit te zien?

–          Zwart is en blijft een kleur die door bijna alle modellen wordt gedragen. Het is de niet-kleur die het slankst afkleedt en ook al zijn we fan van de curves, je lichaam op z’n best uit laten komen, is natuurlijk altijd fijn!

–          Daarbij de slim-fit broeken. Deze laten je benen langer en slanker lijken, voornamelijk als er een stel prachtige hakken onder gedragen worden. Dit met bijvoorbeeld een wijdvallende blouse of oversized jas is een goede outfit voor iedereen, model of niet.

–          Ook de leren jasjes, oftewel ‘biker jacks’ zijn geliefd bij de modellen en dan met name in combinatie met een opgerolde 7/8 broek en een paar enkellaarsjes of hakken. Zo maak je met je eigen outfit een perfecte modellen look.