Tips voor het gebruik en het onderhoud van de vuurkorf

Als u een vuurkorf heeft, wilt u deze natuurlijk ook zo lang mogelijk netjes houden. Dit hoeft niet moeilijk en weinig tijdrovend te zijn. Zeker niet als u voordat u begint met stoken al wat maatregelen neemt. Wanneer u de volgende tips opvolgt, bent u verzekerd van een lange levensduur van uw vuurkorf.

Allereerst, leg een metalen plaat onder de vuurkorf. Hier valt het as op. Dit zorgt ervoor dat uw tuin schoon blijft. Sommige vuurkorven hebben een aslade. Wanneer u die hebt, hoeft u de vuurkorf natuurlijk niet op een extra plaat te zetten. Het as zal dan opgevangen worden in de ‘lade’. Let er wel op dat u die na elke stookbeurt leeg maakt. Doe dit wanneer de vuurkorf afgekoeld is. U kunt de afgekoelde as in de vuilnisbak gooien, maar het werkt ook heel goed als mest voor de tuin. En dat komt de bloei van uw bloemetjes weer ten goede.

Een vuurkorf is meestal gemaakt van metaal. Een eigenschap van metaal is dat het gaat roesten. Het is daarom verstandig om de vuurkorf na gebruik onder een afdak te plaatsen. Eventueel met een speciaal daarvoor gemaakte beschermhoes eromheen. De vorming van roest wordt zo niet geheel voorkomen, maar het zal het wel enorm vertragen. Wilt u een vuurkorf kopen? Kijk dan op de website.

Op het moment dat er toch roest op de vuurkorf komt, mag u zelf aan de slag door het van een likje verf te voorzien. Vergeet de korf niet eerst te schuren voordat u begint met verven. Daarnaast is het belangrijk dat u hittebestendige lak gebruikt. Als u klaar bent, glanst de korf weer als nooit tevoren. Het lijkt net alsof u een nieuwe heeft gekocht.

Bron: Tuinkachelgigant.nl