Bootjeans combineren met pumps

Eén ding is zeker. De skinny jeans zijn op het moment meer in de mode dan de bootcut jeans. Toch moet je deze laatste jeans niet onderschatten. Ze wisselen elkaar sinds de jaren 50 namelijk constant af. Gooi je bootcut jeans nog niet weg, want grote kans dat ze binnen nu en een ‘x’ aantal jaar weer in de mode zijn.

animal jacket

Wij dachten dat het wel eens leuk zou zijn om de bootcut jeans en de skinny jeans te vergelijken. Zo op het eerste gezicht zien ze er natuurlijk totaal verschillend uit. Dat weten jullie als lezer ook wel. Toch keken wij wat verder dan onze neus lang is. We doken er wat dieper in en delen maar al te graag onze bevindingen met jou.

De skinny jean

De skinny jean heeft al een flinke historie achter de rug. De broek werd rond de jaren 50 geboren en is sinds dien vaak in de mode geweest. Zo is het goed mogelijk dat jou papa en mama verbaast keken, toen jij met je nieuwe skinny jeans bij je ouderlijk huis aan kwam. Grote kans dat ze deze broeken in het verleden ook gedragen hebben.

De skinny jean is met name voordelig voor mensen met een slank postuur. Zij krijgen de benen relatief makkelijk in de broek, omdat de broek (met name bij de kuiten) behoorlijk strak kan zitten. Dit betekent dat de ‘comfort’ van de broek wel eens als minder prettig ervaren wordt. Aan de andere kant kennen we allemaal de regel in de fashion wereld ‘wie mooi wil zijn, moet pijn lijden’.

De bootcut jeans combineren met pumps

Persoonlijk vind ik de bootcut jeans een leuke combinatie met pumps. Ik zal eerlijk zijn dat je pumps niet overal op kunt dragen, maar op de bootcut jeans staan ze erg leuk moet ik zeggen. Ik kan je dan ook van harte aanraden om deze met elkaar te combineren. Pumps bestellen?