Overhemden uitzoeken op boord

OVerhemden boordEr zijn verschillende kenmerken waarop je een geschikt overhemd kunt uitzoeken en selecteren. Zo zijn er kleur en dessin. Deze zijn in eerste instantie het allerbelangrijkst, want ze bepalen in grote mate of het overhemd bij de broek of het pak past dat je uitkiest. Dan is er nog de pasvorm. Kies je voor slim fit of regular fit? Verder kun je kiezen voor een bepaalde soort weving. Deze kenmerkt de dikte van de stof, de structuur en de uitstraling. Ook niet geheel onbelangrijk dus. Een ander belangrijk punt dat kan bepalen of een overhemd wel of niet de juiste voor je is, is het soort boord. Deze geeft het overhemd ook een bepaald uitstraling, maar het is een punt dat nog weleens wordt vergeten.

Wat is een boord?
De boord van een overhemd is eigenlijk de kraag. Hier knoop je je stropdas onder. De boord van een overhemd is medebepalend voor het uiterlijk. Streef je dus een bepaalde uitstraling na, dan kun je dit bewerkstelligen door onder andere te letten op het soort boord waarover het overhemd beschikt dat je wilt gaan kopen. De ene boord zorgt voor een meer casual look, terwijl de andere juist zorgt voor een zakelijke uitstraling. Wil je in je business modern overkomen, of hou je meer van klassiek? Ook al heb je dat normaal gesproken niet zo in de gaten, de vide die je afgeeft met je kleding wordt mede door de boord van het overhemd bepaald. Het is dus ook het beste als je een pak uitkiest dat dezelfde look nastreeft. De mooiste combinaties en het meest perfecte plaatje krijg je dan ook als je een modern overhemd bij een modern pak aan trekt, en een klassiek overhemd bij een klassiek pak.

Verschillende soorten boorden
Het is inmiddels duidelijk geworden dat er overhemden kunnen beschikken over diverse soorten boorden en dat de boord mede de uitstraling van het overhemd bepaald. Wil je gaan voor een moderne look, dan zit je bijvoorbeeld goed met widespread boorden. Dit zijn boorden die redelijk breed zijn opgezet en waarbij de uiteinden van de kraag die bij elkaar komen relatief ver van elkaar afstaan. De punten van de krijg wijzen bijna horizontaal. Dit soort boorden zijn tegenwoordig op de meeste overhemden te vinden. Ga je voor een echte klassieker, dan kun je het beste kiezen voor een straight point boord of een Kent boord. Dit zijn boorden waarvan de punt redelijk recht naar beneden wijst. De Kent boord is afgeleid van de straight point boord, ofwel rechte boord. Bij de Kent boord mag de boord iets minder recht naar beneden wijzen. Ga je voor een zakelijke uitstraling, met een mooi pak, dan vormen deze boorden een goede en veilige keuze.

Overhemden met een Kent boord vinden
Kent boord overhemden
zijn populair als zakelijke overhemden en worden dan ook vaak gebruikt onder een klassiek pak. Hiermee kom je altijd goed voor de dag. Wil je grote keuze in overhemden met Kent boord of een ander soort boord, kijk dan eens op overhemden.com. Je kunt hier zoeken op de verschillende kenmerken die een overhemd kan hebben. Naast het soort boord waarover je overhemd moet beschikken, kun je hier bijvoorbeeld overhemden selecteren op soort weving. Heb je je verdiept in de verschillende kenmerken van een overhemd, dan kun je veilige keuzes maken aan de hand van dit soort eigenschappen.