Hugo Boss: Één van de oudste kledingmerken ter wereld

Hugo Boss is de man achter het kledingmerk Hugo Boss. Hij is in 1923 zijn bedrijf begonnen in Metzingen. Hij heeft dus ook de Tweede Wereldoorlog meegemaakt. Sterker nog, de kledingfabriek maakte de zwarte uniformen van de SS. Verdrietig was echter dat daar een aantal Franse en Poolse krijgsgevangenen dwangarbeid moesten verrichten. Op deze wijze verleende Hugo Boss dus steun aan de nazi’s en daar is hij ook voor gestraft met een stemverbod en een geldboete. Echter is hij al in 1948 overleden.

Het nalatenschap van Hugo Boss

Echter is het daarna niet opgehouden met de kledingfabriek van Hugo Boss. Zijn kledingfabriek is doorgezet door werknemers en op deze wijze is Hugo Boss een kledingmerk geworden dat zijn naam zeer verdiend heeft in de modewereld. De naam van het merk is altijd Hugo Boss gebleven, ter herinnering aan de oprichter van het kledingmerk. In 1985 is het bedrijf naar de beurs gegaan. Tot op de dag van vandaag wordt er winst gedraaid en is iedereen bekend met de term Hugo Boss. Het hoofdkantoor is nog steeds in Metzingen, Duitsland.

Producten van Hugo Boss

Tegenwoordig maakt Hugo Boss niet alleen kleding voor mannen, vrouwen en kinderen, maar ook schoenen, parfums, horloges, en brillen. Er zijn een aantal ondermerken: Boss Black, Boss Selection, Boss Orange, Boss Green, Hugo. Baldessarini en Juvenus. Op dit moment is Hugo Boss onderdeel van Valentino Fashion Group. Hugo Boss maakt ook de Hugo Boss polo. Deze polo wordt bij een aantal ondermerken geproduceerd, maar de polo is ook bekend als de Hugo Boss polo op zich zelf. De polo is oorspronkelijk uitgevonden door Lacoste maar door verschillende kledingmerken overgenomen als onderdeel van de collectie. Op deze manier is de Hugo Boss polo één van de basiskledingstukken van de collectie van Hugo Boss.