Hoe gebruik je thermo ondergoed het meest effectief

Thermo ondergoed biedt mensen die actief zijn in de kou veel voordelen. Door zijn isolerende en vocht regulerende eigenschappen houdt thermo kleding je lichaam namelijk warm en droog. Daarnaast biedt het veel bewegingsvrijheid, door het gebruik van zachte en rekbare materialen. Thermo kleding wordt dan ook graag gedragen door mensen die ook in koude omstandigheden buiten werken, zoals postbodes en hoveniers, en door wintersporters die de kou bewust opzoeken om te kunnen schaatsen, skiën of snowboarden. Maar hoe moet je je thermo kleding nu precies dragen en waar combineer je het mee om er zoveel mogelijk profijt van te hebben?

Laagjes is het devies

Wanneer je naar buiten gaat is het dragen van laagjes de beste methode om jezelf te beschermen tegen het weer, zeker in winterse omstandigheden. Door het gebruik van laagjes kun je jezelf optimaal beschermen tegen de kou, maar ook bij wat warmer weer is het ideaal, omdat je naar gelang de temperatuur dan ook de mogelijkheid hebt om iets uit te trekken. Wanneer je jezelf in laagjes gaat hullen, vormt thermo ondergoed de eerste laag. Je draagt dit dus direct op de huid, zonder iets eronder. Het thermo ondergoed is bedoeld als een tweede huid die je lichaam warm en droog moet houden.

Isolatie en bescherming

Over je thermo ondergoed draag je een tweede laag kleding, die vooral bedoeld is ter isolatie. Je kunt hierbij dus bijvoorbeeld denken aan een fleecetrui, die je lichaam lekker warm houdt. Daar overheen komt tenslotte een derde laag. De derde laag heeft als doel om je te beschermen tegen weersinvloeden zoals wind en regen. Dit moet dus een kledingstuk zijn dat wind- en waterafstotende eigenschappen heeft, zoals een skibroek en een ski-jas. Door wind en regen buiten te houden voorkom je afkoeling en bovendien blijven de onderliggende lagen droog. Op deze manier ben je perfect beschermd tegen het weer en kun je genieten van je buitenactiviteiten.