Fashion en mode 2014

De mode van de afgelopen jaren is steeds opvallender; alles mag en alles kan. Deze winter van 2013/2014 is vooral een ode aan de vrouw. Vrouwelijkheid en elegantie staan voorop. De mode voor dit winterseizoen is namelijk superchic. Denk aan de jaren ’50 rokken, die gedragen worden door echte vrouwen met ronde vormen en daarnaast natuurlijk de elegante, gerende jurken tot over de knie met puntige pumps eronder.

Maak je klaar voor de mode van 2014

dierenprint mode 2014Als we verder gaan kijken naar de trends van mode 2014, is een belangrijk statement: Fashion is Fun! Gekke accesoires, chique dierenprints en natuurlijk opvallende kapsels. Alles mag weer, maar dan op een ingetogen en stijlvolle manier. Contrasten spelen een grote rol merk je al direct. Chic en ingetogen wordt gecombineerd met extravagante sieraden en de richtlijnen van mannelijkheid en vrouwelijkheid worden op alle mogelijke manieren door elkaar gegooid.

De oversized jassen en blazers van mannelijke stoffen als tweed en flanel of juist met een mooie, chique krijtstreep staan geweldig en zijn heerlijk om de koude winter in het begin van 2014 mee te beginnen.

Mode items 2014

Belangrijke items, die vorig seizoen al erg populair waren en ook in 2014 nog te zien zullen zijn, zijn de biker boots, die refereerden naar de punk- en rockstijl. Deze stijl blijft absoluut, maar zal wat subtieler worden dan vorig seizoen. De camouflageprints, kokerrokken, bontdetails en slim-fitbroeken hoeven ook nog lang niet weggegooid te worden, want ook deze trendy must-haves zijn in 2014 absoluut nog fashion items.

Wat op de catwalks al door grote merken als Saint Laurent en Valentino geshowd werd, is de ‘back-to-school’ look. Denk hierbij aan de Schotse Ruit, de schattige, witte kraagjes en de plooienrokjes. Een flinke verandering lijkt het zo op het eerste gezicht. Toch waren de witte kraagjes vorig seizoen ook al niet meer weg te denken en zal deze back-to-school trend dus duidelijk worden doorgezet. De juiste bril erbij en je schooltijd lijkt nog geen dag geleden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *