Modetrends 2014

Iedereen vraagt zich natuurlijk af: ‘Wat moet er voor volgend jaar absoluut ingeslagen worden en wat kunnen we beter heel ver in onze kast wegstoppen?’  Om dat te weten  en jouw 2014 goed te starten, zijn daarom hier de belangrijkste trends.

Waar komen de trends in 2014 vandaan?

De eerste trend is een terugblik in de tijd, namelijk naar de jaren negentig. Voorgaande seizoenen zagen we ook al dat de jaren negentig een stijl was die enorm populair was en dat zet ook dit seizoen weer door. Zelfs de eind jaren 80 looks, maar ook de minimalistische look van begin jaren negentig is erg veel gezien bij de Spring/Summer shows voor 2014. Wat hiernaast ook opvallend is, is dat mode helemaal geïnspireerd wordt op kunst. Gehele kunstwerken worden afgebeeld op de mooiste jurken en tops. Meesterwerken uit de Renaissance zijn nu te zien als pret-à-porter mode. Dus wil je echt trendy zijn? Schaf dan een nieuwe Rembrand aan voor in je kledingkast!

Dan de derde trend: sporty items! We zagen al de sportieve nike’s onder elke outfit verschijnen, maar nu wordt ook de totale look omgetoverd tot een athletische look. Denk aan transparante shirts met rugnummers erop, caps en sportieve stoffen. De kleur blauw maakt deze look extra sportief en is gelijk de vierde trend. Kort, maar krachtig: ‘Alles wat blauw is, is perfect!’

Trend nummer 5: Korte tops. Deze ‘buiktruitjes’ of beter gezegd ‘Crop tops’ zijn al uitgebreid te vinden in winkels als River Island en H&M en ook voor de lente van 2014 zijn dit zeker leuke must-haves en dat betekent: healthy blijven en lekker sporten, zodat deze vrouwelijke trend zeker niet aan je voorbij hoeft te gaan. Voor nu zijn dit alvast de eerste vijf belangrijke trends voor 2014, maar hier komt later zeker nog veel meer over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *